MitID er Danmarks nye digitale identitet, men hvad er det, og hvad betyder det for os?

 

MitID afløser NemID

I de seneste år har mange af os flittigt brugt NemID til at logge på alt fra netbank til offentlige systemer som f.eks. SKAT og borger.dk. Det føles nærved som en rejse, hvor vi begyndte med fysiske papkort, der senere udviklede sig til digitale apps på vores smartphones. Nu står næste fase for døren, og inden længe vil NemID helt blive udfaset og afløst af MitID, men hvad er baggrunden for dette skift?

Skønt NemID er en sikker løsning i dag, vil den komme til kort i forhold til fremtidens internationale sikkerhedskrav samt et øget behov for onlinesikkerhed og identitetsbeskyttelse. Den nye identitetsløsning har set dagens lys, da den netop vil styrke sikkerheden på både den korte og lange bane. MitID er samtidig et mere fleksibelt system, som hurtigere kan tilpasses efter forandringer i det digitale landskab.

Afslutningsvis kan man derfor sige, at med MitID bliver Danmark bedre rustet til fremtidens digitale udfordringer og muligheder, hvor vi kan færdes mere trygt online med vores digitale ID.

Hvad MitID betyder for os

MitID vil gøre livet mere svært for hackere og andre individer med mindre end ideelle hensigter, men heldigvis er livet gjort lettere for os. I årets løb vil den nye løsning være tilgængelig for alle, og helt lavpraktisk fungerer det på samme måde som NemID. MitID er nemlig primært en app, hvor vi med et enkelt swipe kan godkende handlinger og køb på nettet, som vi kender det fra den tidligere løsning. Har vi ikke mulighed for at bruge appen, kan vi alternativt gøre brug af bl.a. en kodeviser og kodeoplæser.

I det daglige skal vi heldigvis ikke forholde os meget anderledes til MitID, end vi hidtil har gjort med NemID, da brugeroplevelsen i praksis er den samme. Har du endnu ikke fået mulighed for at bruge MitID, kan du blot læne dig tilbage og vente på besked i enten din Netbank eller Digital Post. Hvis du følger dette link, kan du suse i maskinrummet og læse meget mere om MitID.

Fremtiden er lige rundt om hjørnet, og vi har taget imod den nye løsning med åbne arme. Vidste du, at du allerede nu kan bruge MitID til både at logge på din Signit-konto og underskrive dokumenter og aftaler? Læs mere om det her.

 

Kontakt os allerede i dag og hør om dine muligheder med digitale underskrifter:

Kort fortalt:

  • MitID afløser NemID
  • Styrkelse af sikkerhed
  • Lever op til sikkerhedskrav
  • Fleksibelt og dynamisk
  • Klar til fremtiden
  • Øget identitetsbeskyttelse

Underskriv nemt dokumenter med MitID eller eIDAS-signaturer

Ét-Trins Upload: Oplad ét eller Flere PDF- eller Word-Dokumenter til Digital Underskrift på op til 25 mb filstørrelse og bevar 100% original dokument format.

Vælg op til 25 modtagere, der skal have adgang til filerne og underskrive med MitID eller globale signaturer efter behov

Sæt en deadline for, hvornår man kan se filerne og underskrive digitalt og indstil automatiske påmindelser

Vælg standard eller specialtilpassende email eller SMS skabeloner og tilføj besked til modtagere

Afsend dokumenterne til deling og digital underskrift i hele verden med email eller SMS med avanceret SPAM beskyttelse

Danskerne er glade for MitID Overgangen til MitID har været en succes.

Kun hver femte bruger er utilfreds med løsningen, der nu står for 95 procent af alle transaktioner.

kilde: Inputmag.dk

Digitaliseringsstyrelsen udtaler

Tal og statistik

Vi er utroligt glade og stolte over at mere end 50000 personer og virksomheder i Danmark allerede har valgt Signit.dk 

Søren Laursen

Direktør - SignIt.dk

Der er også relativt høj tiltro til MitID. 64 pct. siger, at de oplever MitID som sikkert at bruge, og 75 pct. er trygge ved at bruge det. 64 pct. finder MitID nemt at bruge, og 56 pct. finder det hurtigt at bruge.

 

Kilde: Målingen er gennemført af Peytz&Co for Nets DanID A/S

Nemt at anvende og lejerne er glade for løsningen. MitID fungerer godt især ved underskrivning af lejekontrakter.Palle Eriksen

PE Regnskaber

At sende skolekontrakter og elevstøtte med signit.dk er nemt og hurtigt. MitID fungerer godt. Nu slipper jeg for, at lede efter kontrakterne i ringbind.Mette Ibsen

Den danske Design- og Håndværksefterskole

Upload af dokumenter og bilag er nemt og man kan samle flere underskrivere til et dokumentBrian Klausen

Thy-Mors Energi

Opret din konto og send dit første dokument inden for 2 minutter