Sådan bruger du MitID med SignIt

Danmarks nye digitale ID er ved at være rullet ud til alle landets borgere. Du kan læse mere om MitID og baggrunden for den nye teknologi her, men i denne omgang skal vi se på, hvordan du kan bruge MitID med SignIt.

Vi antager du naturligvis er begyndt at bruge dit MitID for længst, og du kan i dag bruge det til at logge på din konto, men nu kan du også underskrive dokumenter og aftaler med dit nye digitale ID.

Kort og godt, trin for trin

Som afsender af aftaler:

  • Log på din SignIt-konto og klik på "Vælg dokument". Herefter uploader du dokumentet og eventuelle bilag, der skal underskrives, og klikker videre indtil næste skærmbillede.  • Her vælger du, hvordan aftalen skal beskyttes og modtageren valideres, inden dokumentet kan åbnes. Vi anbefaler, at du vælger enten CPR-nummer eller SMS-kode som tofaktorgodkendelse, forudsat du har modtagerens CPR eller telefonnummer.  • Når du har udfyldt dato og besked til modtageren, kommer du til sidste skærmbillede, hvor du kan gennemse og afsende aftalen. Stemmer det hele, klikker du blot send. Og voilà: Modtageren vil herefter få et link til aftalen, hvor MitID kan vælges og bruges til underskrift.


 

Som modtager af aftaler:

  • Når du modtager mailen fra afsenderen om, at du har en aftale klar til underskrift, åbner du blot linket. I tilfælde af SMS-beskyttet indhold, vil du eksempelvis modtage en SMS med en kode, som du indtaster for at åbne selve dokumentet og læse aftalen igennem.
  • Efter du har åbnet linket i mailen og evt. indtastet SMS-koden, vil du støde på dette vindue, hvor du kan læse aftalen og underskrive den. Som udgangspunkt er vinduet sat til underskrift via NemID, men du klikker blot på 'Underskriv med MitID' i nederste højre hjørne.
  • Dette åbner loginvinduet til MitID, hvor du indtaster dit brugerID og godkender anmodningen. Du vil herefter blive bedt om dit CPR-nummer som en øget sikkerhed og validering af din identitet.
  • Sådan! Du har nu brugt dit MitID til at underskrive aftalen.