Sådan bruger du dit pas til at underskrive med SignIt

Med vores seneste opdatering kan du nu bruge pas til at underskrive dine aftaler og dokumenter, så du fremover kan nyde en høj grad af onlinesikkerhed og identitetsbeskyttelse, når du f.eks. handler med virksomheder i udlandet.

Der er tre krav, som skal opfyldes, inden du selv kan bruge og tilbyde muligheden. Disse skal vi kort tage et kig på, inden vi fortsætter vejledningen. Helt lavpraktisk skal du sikre dig, at:

  • underskriver har passet fysisk ved hånden.
  • passet har en chip, der kan aflæses af en smartphone.
  • underskriver har en moderne smartphone, der understøtter NFC (Near Field Communication).

I de fleste tilfælde vil kravene kunne opfyldes, da mange lande i forvejen bruger pas med chip, og et stigende antal smartphones fra større og kendte brands efterhånden understøtter NFC. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, da ikke alle kan opfylde disse krav.

Med det ude af vejen kan vi kaste os ud i selve vejledningen.

Kort og godt, trin for trin

Som afsender af aftaler:

  • Log på din SignIt-konto og klik på "Vælg dokument". Herefter uploader du dokumentet og eventuelle bilag, der skal underskrives, og klikker videre indtil næste skærmbillede.



  • Her vælger du, hvordan aftalen skal beskyttes og modtageren valideres, inden dokumentet kan åbnes. Da passet bruges til at underskrive i en international sammenhæng, vælger du enten "Aftale uden beskyttelse" eller "SMS kode beskyttet aftale".

    NB: Vi anbefaler, at du som minimum vælger at sende med SMS-beskyttelse, hvis du har modtagerens mobilnummer. På den måde kan du sikre dig, at dokumentet har tofaktorgodkendelse.



  • På næste skærmbillede udfylder du modtagerens oplysninger som navn og emailadresse, men her er det vigtigt, at du sætter kryds ved markeringen på billedet. Med dit kryds angiver du nemlig, at din modtager er international, hvilket gør det muligt for dem at bruge passet til at underskrive. Det betyder også, at du sender et link til din aftale på engelsk, men sproget i selve aftalen er naturligvis uændret.

    Herfra klikker du blot videre og udfylder dato og besked til modtager.



  • Når du har udfyldt dato og besked til modtageren, kommer du til sidste skærmbillede, hvor du kan gennemse og afsende aftalen. Stemmer det hele, klikker du blot send. Og voilà: Modtageren vil herefter få et link til aftalen, hvor passet kan vælges og bruges til underskrift.

 

Som modtager af aftaler:

  • Når du modtager mailen fra afsenderen om, at du har en aftale klar til underskrift, åbner du blot linket. I tilfælde af SMS-beskyttet indhold, vil du eksempelvis modtage en SMS med en kode, som du indtaster for at åbne selve dokumentet og læse aftalen igennem.




  • Efter du har åbnet linket i mailen og evt. indtastet SMS-koden, vil du støde på dette vindue, hvor du kan læse aftalen og underskrive den. Inden aftalen helt kan underskrives, skal du vælge måden, du ønsker at underskrive. Her vælger du blot Passport Reader som angivet i det markeret felt på billedet.




  • Dette åbner et downloadvindue til Nets Passport Reader, som du skal bruge til at underskrive aftalen med. Her scanner du blot QR-koden, som vil føre dig til app'en i enten Google Play eller App Store på din smartphone. Når du har hentet og installeret den på din enhed, åbner du app'en og følger vejledningen på skærmen.

    Nets har lavet en fremragende guide til deres app på deres internationale side, som du kan tjekke her. App'en har som nævnt sin helt egen vejledning, og denne følger man blot til ende, hvorefter dokumentet kan underskrives.




  • Sådan! Du har nu brugt dit pas til at underskrive aftalen.